Jared Leto с "Оскар" за поддържаща мъжка роля

4 март 2014

Фронтменът на групата 30 SECONDS TO MARS, хедлайнери на SOFIA ROCKS 2014, пристига у нас с няколко филмови статуетки и пълен сет

В неделя, по време на бляскавата церемония по случай 86-те годишни награди на Американската филмова академия, фронтменът на бандата 30 SECONDS TO MARS, JARED LETO, грабна статуетка „Оскар“. Призът му бе връчен за поддържаща мъжка роля във филма Dallas Buyers Club („Клубът на купувачите от Далас”). Това е първият „Оскар“ в кариерата на Leto, но не и неочакван. През последните месеци той спечели общо шест награди за тази роля, между които и "Златен глобус".

Както вече оповестиха организаторите от Balkan Entertainment, легендарната група 30 SECONDS TO MARS ще е хедлайнер на тазгодишното издание на най-голямото рок събитие в страната – SOFIA ROCKS 2014. Но добрите новини не свършват дотук! Освен с награди от най-престижните филмови церемонии, фронтменът на бандата 30 SECONDS TO MARS, както и нейните членове, пристигат в България на 6 юли с пълна концертна програма.

Емоционална, прочувствена и сдържана – такава беше речта на Leto, която много медии единодушно определиха за най-добрата за цялата звезда вечер. Статуетката му бе връчена за ролята на транс-сексуален пациент, болен от СПИН, във филма „Клубът на купувачите от Далас” – неговата първа филмова роля след шест-годишна пауза. В едва 2 мин. и 25 секунди Leto успя да сподели всичко, което си беше наумил, като остана сдържан и кратък. Leto благодари на майка си, която бе сред публиката на церемонията, дори ни разкри част от нейната трогателна история на самотна майка: „Тя окуражи децата си да бъдат креативни и да работят здраво, за да постигнат нещо специално. Обичам те, майко, благодаря ти, че ме научи да мечтая.“ Но не само тя „отнесе“ любовта на носителя на Оскар. Актьорът и музикант Leto посочи и брат си Шенън, когото нарече „най-добрият по-голям брат на света“, и му благодари за невероятното и лудо приключение, наречено 30 SECONDS TO MARS.

Leto не пропусна да докосне и някои чувствителни политически теми, като застана открито зад протестиращите и борещите се за своите права и свобода. Накрая, той посвети своя „Оскар“ на „36-те милиона, загубили битката със СПИН, и на онези, които някога са почувствали несправеделивост, заради това което са или заради този, когото обичат. Тази вечер, аз заставам тук пред целия свят с вас и за вас“ – завърши Leto.

Не пропускайте възможността да видите наживо 30 SECONDS TO MARS на 6 юли на Стадион „Академик. Билети за събитието може да намерите в мрежата на Eventim, включително Германос, Пикадили и Техномаркет. Преди тях, на сцената на SOFIA ROCKS 2014 ще излязат THE OFFSPRING, MANDO DIAO, ALCEST и OSSSY.Изпълнители

30 SECONDS TO MARS,
THE OFFSPRING,
MANDO DIAO,
SKILLET, ALCEST,
OSSSY
ВСИЧКИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

Видео

Галерия
PreviousNext